De Model Y van Tesla lancering, 14 maart 2019!

De Model Y van Tesla lancering, 14 maart 2019!

Elon_Musk,_Tesla_Factory,_Fremont_(CA,_USA)_(8765031426)_(2) elektrisch rijden ev Model YDe langverwachte Model Y van Tesla komt op de markt en dat is natuurlijk spannend nieuws. Deze maand is het zover! Helaas kunnen we niet, zoals in de V.S. het geval is, meteen een proefrit maken. Wat wel kan, is ons alvast verheugen op die mooie nieuwe bolide van Musk.

Wat Elon Musk deelde op social media

Musk is niet van Twitter weg te slaan. Onder het mom van sharing is caring maakt hij ons al een tijd lekker met hoe de Model Y eruit komt te zien, welke features het zal hebben, het vermogen van de auto, de actieradius en wat de look en feel zal zijn. Vol spanning hebben wij erop gewacht en 14 maart 2019 wordt de Model Y eindelijk gelanceerd in LA. Naarmate die datum, des te meer tweets Musk plaatst om ons voor te bereiden op de komst van de SUV. Ze blijven echter wat vaag en echt veel onthult hij niet. Hij bouwt duidelijk spanning op tot het moment supremen. Een aantal voorbeelden.

  • Model Y unveil event on March 14 at LA Design Studio“, 03-03-2019
  • Model Y, being an SUV, is about 10% bigger than Model 3, so will cost about 10% more & have slightly less range for same battery”, 03-03-2019
  • Detailed specs & pricing will be provided, as well as test rides in Y”, 03-03-2019

En toen was Musk stil over dit onderwerp. Spannend, of niet?!

Bron: Twitter

Wat is er al bekend over de Model Y van Tesla?

Zoals wij van de heer Musk gewend zijn, houdt hij veel geheim. Wij moeten allemaal op het puntje van ons stoel zitten en geduldig afwachten wat voor moois en innovatiefs hij zal onthullen. Je hoeft geen fan van Tesla, noch Musk, te zijn om dit toch toneelstukje toch wel te waarderen.  Of wil je net als wij gewoon nu eens weten hoe die Model Y eruit ziet en nog belangrijker, hoe zij rijdt. Wij weten nog niet veel, de details worden op maart 14 maart tijdens de show prijsgegeven. Maar wat weten wij tot nu al over deze SUV?

  1. De Tesla Model Y is de suv-variant van de Model 3.
  2. De Model Y is gebaseerd op de Model 3, maar zij is ongeveer 10 % groter en daardoor ook minder zuinig.
  3. Er is een eerste beeld vrijgegeven, maar die vertelt ons weinig
  4. Wellicht krijgt het een CCS-aansluiting.

Bron: Elon MuskGroen7.nl

Rijdt u al elektrisch?

De Tesla Model Y zal zeker veel mensen charmeren die al elektrisch rijden, maar ook wie geen fan is, zal waarschijnlijk versteld staan.

Een proefrit zit er voor ons nog niet in, maar u kunt het elektrisch rijden nu al ervaren in één van deze nieuwe modellen elektrische auto’s. Kiezen tussen al deze spannende modellen is natuurlijk niet eenvoudig. Is voor u de actieradius doorslaggevend of bent u op zoek naar de goedkoopste elektrische auto? Vergelijk alle elektrische auto’s snel en eenvoudig voor u een definitieve keuze maakt.

 

2019-03-12T20:44:14+00:00