€40 miljard extra voor elektrisch rijden (Duitsland)

€40 miljard extra voor elektrisch rijden (Duitsland)

983706158-billet-de-10-euros-billet-de-20-euros-billet-de-50-euros-liasse-de-billets_(1) euro elektrisch rijden Duitsland evAls je binnen 3 jaar €40 miljard extra aan elektrisch rijden gaat besteden als Duitse autofabrikant, dan kondig je dit groots aan. Deze aankondiging deze onze buren dan ook tijdens de Zwitserse autoshow in Genève. Maar dat is niet zomaar nieuws, dat vinden wij zo belangrijk dat wij erin doken. Waar gaat dat geld naartoe, waarom, wat zijn ze van plan en wat kunnen wij van hen deze komende 3 jaar verwachten? Bent u daar ook benieuwd naar? Wij zochten het voor u uit.

Waarom €40 miljard extra voor elektrisch rijden?

Het waarom is niet zo moeilijk, het is waar alle Westerse landen mee te maken hebben, het milieu moet worden ontlast. Het ontlasten van ons milieu, ons klimaat, de weersveranderingen die ons angstig maken, dit allemaal speelt mee in het besluit om meer te investeren in elektrisch rijden. Allemaal legitieme redenen natuurlijk. Duitsland krijgt ook wel wat voor zijn kiezen vanwege de huidige CO2 uitstoot, wat omlaag moet. Onze buren hebben daarom een ware Energiewende afgekondigd met passende maatregelen, waarvan elektrisch rijden een klein onderdeel uitmaakt. Het is voor een groot land, met zo veel industrie natuurlijk geen mega investering, maar zoals men zegt, alle beetjes helpen.

Bron: Duitsland Instituut

De plannen van Duitse autofabrikanten

Het grote nieuws is slechts een paar dagen geleden tijdens de Zwitserse autoshow in Genève naar buiten gebracht. Natuurlijk is er volop media aandacht voor maar wat zijn de concrete plannen van Duitse autofabrikanten wat betreft elektrisch rijden? Een aantal voorbeelden:

  1. Duitse autofabrikanten brengen tot eind volgend jaar 16 nieuwe elektrische modellen op de markt.
  2. De Duitse overheid investeert ook, zodat er een symbiose zal ontstaan, waar de elektrische rijder van moet profiteren.
  3. Een miljoen elektrische auto’s moeten in 2020 de Duitse wegen berijden.

Bron: AD

Wat kunnen elektrische rijders de komende 3 jaar verwachten van Duitse autofabrikanten?

De eerstkomende 3 jaar wordt er dus veel in elektrisch rijden geïnvesteerd. Er komen veel nieuwe modellen op de markt. Daarnaast is de Model Y van Tesla in aantocht. Duitse autofabrikanten kunnen en mogen niet stilzitten. De concurrent timmert ook hard aan de weg dus moeten zij blijven investeren om dit bij te kunnen benen. Elektrische rijders plukken hier de vruchten van. Met de komst van al deze modellen heeft u bovendien meer keus. Wij zijn in ieder erg geval erg benieuwd naar wat zij voor ons in petto hebben.

Bron: Telegraaf

Kiezen tussen al deze spannende modellen is natuurlijk niet eenvoudig. Is voor u de actieradius doorslaggevend of bent u op zoek naar de goedkoopste elektrische auto? Vergelijk alle elektrische auto’s snel en eenvoudig voor u een definitieve keuze maakt.

Elektrische auto leasen is een onafhankelijke website welke u helpt bij het maken van de juiste elektrische lease keuzes. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

2019-03-12T20:44:47+00:00