Volkswagen stopt met het maken van verbrandingsmotoren

Volkswagen stopt met het maken van verbrandingsmotoren

800px-VW_Logo_am_Heizkraftwerk_Wolfsburg_Nor shortlease private lease evGroen, groener, groenst, denkt Volkswagen. Daarom hebben zij aangekondigd dat de verbrandingsmotor zal verdwijnen. Uitlaatgassen, stank, milieubelasting zijn zaken waar autofabrikant Volkswagen rekening mee houdt. Maar wat zijn ze nu van plan en waarom eigenlijk? Wij doken voor u in deze materie. Wat u na 2025 van Volkswagen kunt verwachten, leest u in deze blog.

Volkswagen wil groener 

Het automerk heeft het duidelijk uitgesproken. In de nabije toekomst maken zij geen verbrandingsmotoren meer. Voor een autofabrikant groot nieuws natuurlijk! Dit betekent dat zij na 2025 voor een full electric lijn gaan.

´Het Duitse merk spreekt zich nu duidelijk uit over het einde van de verbrandingsmotor. Nog één generatie, en dan is de koek op. De toekomst is definitief elektrisch.” – TopGear

VERGELIJK ALLE LEASE PRIJZEN VOOR DE VOLKSWAGEN E-GOLF

Volkswagen in 2050

In 2050 wil Volkswagen zo min mogelijk auto’s met verbrandingsmotoren verkopen. De overgang van verbrandingsmotoren naar een full electirc lijn is niet in één dag geregeld dus nemen zij nu al maatregelen. Er wordt gewerkt aan een platform waarop in 2022 meer dan dertig elektrische auto’s gebaseerd zullen zijn. Zou het ze lukken? In ieder geval is het een nobel streven waar andere autofabrikanten nog wat van kunnen leren. Gelukkig blijven zij ook niet achter en kunt u zelf een vergelijking maken en kiezen voor de auto die bij u past.

Laadinfrastructuur

30 elektrische auto’s, dat is nogal wat. Ieder automerk maakt eigen keuzes wat betreft motoren. Er is echter ook buiten hen om één belangrijke factor die een rol speelt bij de daadwerkelijke verkoop van alle geplande elektrische auto’s van Volkswagen. Dat is natuurlijk de laadinfrastructuur. Wie koopt er nu een elektrische auto in een gebied waar de laadinfrastructuur niet voldoet? Hoe veel auto’s Volkswagen ook full eletric van de band laat rollen, er moet zeker nog wel wat gebeuren in gebieden waar simpelweg te weinig laadgelegenheid is. De overheid kan daarvoor zorgen, maar ook commerciële instellingen dragen hun steentje bij in het OCPP protocol van onder andere netbeheerder Enexis. Dit staat allemaal nog in de kinderschoenen en moet nog door heel Europa worden uitgerold. Is dat op tijd voor Volkswagen of zouden autofabrikanten zelf wat minder afwachtend moeten zijn?

Kiezen tussen al deze geplande modellen van Volkswagen zal natuurlijk niet eenvoudig blijken. Is voor u de actieradius doorslaggevend of bent u op zoek naar de goedkoopste elektrische auto? Vergelijk alle elektrische auto’s snel en eenvoudig voor u een definitieve keuze maakt.

Elektrische auto leasen is een onafhankelijke website welke u helpt bij het maken van de juiste elektrische lease keuzes. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bron: TopGear

2019-02-23T15:25:55+00:00