Voor- en nadelen van shortlease elektrisch rijden op een rijtje

Voor- en nadelen van shortlease elektrisch rijden op een rijtje

laadpaal elektrisch rijden private lease shortleaseShortlease is een leasevorm waarbij de looptijd van het leasecontract kortdurend is. Shortlease bevindt zich tussen daghuur en lange termijn leasing. Short lease is een populaire lease vorm voor onder andere (startende) ondernemers en werknemers met een tijdelijk dienstverband.
Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van shortlease als u elektrisch rijdt? Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Voordelen van shortlease elektrisch rijden

Shortlease kan erg aantrekkelijk zijn. Dit zijn de voordelen van deze kortdurende leasevorm op een rijtje:

  1. Vooral als u nog niet elektrisch rijdt, is shortlease een geschikte leasevorm. U kunt het elektrisch rijden ervaren zonder dat u aan enige verplichting vast zit.
  2. U kunt de voordelen, het ontzorgen, van het full operational leasen ervaren en kijken of het wat voor u is.
  3. U zit nergens aan vast omdat een shortlease contract op ieder willekeurig moment opzegbaar is.
  4. Omdat het bij shortlease meestal om occasions gaat, kunt u direct een keuze maken uit het aanbod. U hoeft dus niet te wachten op uw auto.
  5. Heeft u een nieuw model (link maken naar blog 1) besteld, dan moet u er waarschijnlijk een paar maanden op wachten. In de tussentijd kunt u rijden in een shortlease elektrische auto. Handig hé?

Nadelen van shortlease elektrisch rijden

Helaas zijn er ook nadelen aan shortlease, hoewel deze beperkt zijn. Dit zijn de nadelen van deze kortdurende leasevorm op een rijtje:

  1. U heeft hogere maandlasten omdat u slechts voor een korte periode een leasecontract afsluit.
  2. Omdat het vaak om shortlease van occasions gaat, is het niet mogelijk om de elektrische auto geheel op uw wensen af te stemmen. Dit is bij een nieuwe elektrische lease auto natuurlijk wel mogelijk.

Kies wat bij u past

Wat de één als voordeel beschouwt, kan voor een ander juist nadelig zijn. De kosten die u extra maakt, zouden ertoe kunnen leiden dat u toch kiest voor een langere looptijd van het leasecontract. Heeft u echter vaak tijdelijke werknemers in dienst, te denken aan interim en detachering, maar ook projectmatige ondersteuning kan een reden zijn om toch voor shortlease te kiezen.
Of u nu privé of zakelijk elektrisch rijdt, wellicht is shortlease ook wat voor u of uw werknemers.

Wilt u een elektrische auto leasen via shortlease maar moet u nog een keuze maken uit de verschillende modellen? Neem dan een kijkje op onze website en kom erachter wat voor u de meest geschikte elektrische auto is.

Elektrische auto leasen is een onafhankelijke website welke u helpt bij het maken van de juiste elektrische lease keuzes. Neem vrijblijvend contact met ons op.

2019-02-12T08:00:51+00:00